Compassietraining voor Professionals in de zorg

Sinds het najaar van 2017 geef ik de 8-weekse (zelf)compassietraining ook voor mensen die werken met mensen. Bijvoorbeeld huisartsen, psychologen, psychotherapeuten en andere zorgprofessionals die in hun werk regelmatig contact hebt met andermans emotionele en fysieke pijn.

Hoe zorg je goed voor jezelf in het bijzijn van andermans lijden, zodat je niet overbetrokken raakt, of ‘compassie-moe’?

Compassie voor jezelf is hierin van essentieel belang, zoals je in het vliegtuig eerst het zuurstofkapje over je eigen mond moet doen en daarna voor je kind zorgt.

De training volgt het originele programma van 8 wekelijkse/tweewekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en geeft je praktische handvatten in een veilige, professionele setting met collega’s.

Ik raad, als therapeut, de training aan voor ons als professionals alsook voor onze cliënten. We zijn immers allemaal mens, en als je iets leert in deze training is het dat je weer in leert zien dat we van oorsprong zoogdieren zijn die verbinding nodig hebben. De verbinding met jezelf is iets wat we vergeten. Misschien omdat we bang zijn wat we aantreffen. Hoe fijn dat je handvaten aangereikt krijgt om hier toch naar te kijken.
(Psychotherapeut)

 

Deze training heeft bij mij een gevoeld inzicht opgeleverd in de relatie met mezelf. Na een lange psychotherapie waarin de herkomst van mijn innerlijke criticus al heel duidelijk was geworden, zorgden de oefeningen uit de zelfcompassietraining ervoor dat ik een keuze heb, dat ik voor verzachting kan kiezen. Ik voel me meer thuis bij mezelf, ontspannen, slaap beter en het maakt me als partner ook zachter. Kortom: deze training heeft me veel gebracht!

(GZ-psycholoog)

Praktische informatie
Start: Maandag 12 februari 2018.
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.
Alle data: 12, 19 feb, 12, 19, 26 mrt, 16, 23 apr en 14 mei
Tijd: 19.30-22u
Locatie: Centrum Bodywise, Binnenkadijk 153 Amsterdam (bij Artis)
Prijs: € 495 ex btw
Prijs is inclusief werkboek met theorie en oefeningen, audio oefeningen, tussentijdse inspiratiemails en een stilte ochtend.

Marlou Kleve (1969) is gecertificeerd mindfulnesstrainer 1e categorie, compassietrainer MBCL en zelfcompassietrainer MSC.