Compassievolle 5-daagse

Hartvol Retraite Zelf-Liefde. Een compassievolle 5-daagse waarin je wordt uitgenodigd om te ontspannen en te verzachten. Een diepere verbondenheid ervaren met jezelf, anderen en ervaren hoe het is om te verblijven in open ‘ego-loos’ Gewaar Zijn. Perioden van stilte worden afgewisseld met het uitwisselen van ervaringen. Het programma biedt begeleide mindfulness, zelfcompassie meditaties en bewegingsoefeningen uit Qi-Gong en Dru Yoga. Binnen wordt afgewisseld met buiten. Soms oefen je alleen, soms samen met een partner. Het rustige en uitgestrekte landschap van de Maanhoeve draagt bij aan je beleving.

Wat een wonderbaarlijk prachtige plek! De tuin…. De boerderij vol met liefdevolle details…. De gastheer & gastvrouw met hun hartelijke uitstraling van liefde en openheid… Ik voelde me totaal welkom en helemaal in de watten gelegd. Het was als een warm bad.

(Zelf)compassie ondersteunt ons om beter voor onszelf en anderen te zorgen. Onszelf/anderen lief te hebben, onze tekortkomingen en die van anderen op een begripvolle en ondersteunende manier tegemoet te treden. Het beoefenen van (zelf)compassie verbindt ons met een onbegrensde bron van Liefde, Licht, onze Goddelijkheid of hoe je het ook wil noemen. Voorbij de grenzen van het ‘ik’ verdwijnt de behoefte om ons lijden te verlichten en te leren hoe we meer van onszelf en anderen kunnen houden. Door ons ‘simpelweg’ te herinneren dat we Liefde Zijn. Leren om liefdevoller naar jezelf kunt zijn is niet een doel, maar een middel, een doorgang naar de realisatie dat je bent waar je bent. Zonder oordeel: ik ben dat. Het bewustzijn dat ervaart dat het bestaat.

All of us One
One consciousness
That’s the way in which the world could write itself.
Start with your peace, your love, your compassion.
And go from there and then love everything.
Everything.
Let’s all walk each other home.
– Ram Dass –

Enige ervaring met meditatie/mindfulness/zelfcompassie is welkom, maar niet vereist.

Programma
De eerste middag/avond en tweede dag respecteren we Noble Silence. We ontmoeten de verstilling en ruimte in onszelf. Een uitnodiging om gaan ‘naar binnen’ te gaan en te onderzoeken wat er in je leeft. Je wordt daarin ondersteund door begeleide meditaties, reflecties en mindful bewegen (Qigong/Dru Yoga). De natuurlijke omgeving biedt gelegenheid om een wandeling te maken door de schitterende stiltetuin, het labyrint, op een bankje te mijmeren of te rusten. Vanaf de 3e dag maken we een beweging ‘naar buiten’ en oefenen we om in relatie met anderen te zijn zonder de verbinding met onszelf te verliezen. Meditaties die je alleen doet en soms in tweetallen. Zo beoefenen we compassievol spreken en compassievol luisteren. De begeleiding is in handen van Marlou Kleve, mindfulnesstrainer 1e categorie, Mindful Zelfcompassie Teacher en auteur van het boek Hartvol, de kracht van zelfcompassie.

Ik vond de begeleiding heel erg fijn. Je was altijd duidelijk over wat er komen gaat. En heel open en geduldig met wat er maar gebeurde. Je was meer als een mede-zelfcompassie-beoefenaar dan als een betweterige ‘leraar’, terwijl je toch ook duidelijk de leiding nam: Wat een fijne manier van begeleiden! Je stem is heel fijn om naar te luisteren; mooi, helder, krachtig en zacht.

Data
Data 2020/2021 volgen nog

Accomodatie en prijs
De Maanhoeve is een meditatiecentrum waar ‘ontmoeten’ en ‘delen’ centraal staan. Er is een grote zendo (meditatiezaal) en een schitterend aangelegde Hof van Karuna. Het centrum bestaat uit twee gebouwen met diverse soorten eenvoudig ingerichte kamers en overdekte caravans met een goed bed. Het sanitair wordt gedeeld. Er wordt met veel aandacht en liefde vegetarisch voor ons gekookt, rekening houdend met dieetwensen. In overleg is er een transfer vanaf NS Station Emmen en/ of carpoolen.
Voor het inhoudelijke programma en overnachting op basis van vol pension betaal je:
– 2-persoonskamer € 550,-
– 1-persoonskamer € 650 (het aantal is beperkt)
– 3 / 4 persoonskamer  € 450
– overdekte caravan  € 550 (met echte bedden)

De kosten zijn inclusief:
* 4 overnachtingen,
* 4x ontbijt, 4x lunch, 4x diner.
* Koffie, thee, vruchtensapjes gedurende de dag
* Elk dagdeel een groepssessie
* Handdoeken en beddengoed
* Schoonmaakkosten
* Ophaalservice NS Station Emmen

Praktisch
Je kunt op de dag van aankomst aankomen vanaf 17.00 uur om je lekker te installeren, kennismaken met de andere deelnemers en de locatie verkennen. Het programma start om 19.30 uur. Het programma eindigt op de vertrekdag na de lunch, om 14.30 uur.

Locatie
De Maanhoeve, Exloërveen 18a, 9574 PB Exloërveen (regio Emmen, Drenthe)

Je aanmelding is pas definitief nadat de trainer contact met je heeft opgenomen en je aanmelding is verwerkt.