Hartvol 5-daagse: Zelfliefde & Compassie

Voor wie zich wat langer wil onderdompelen in mindfulness en zelfcompassie door middel van meditaties, stilte, reflectie- en bewegingsoefeningen. Alles is erop gericht om te ontspannen, te verzachten en een diepere verbondenheid te ervaren met jezelf en anderen: compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. Het rustige en uitgestrekte landschap van de Maanhoeve draagt bij aan je beleving.

Enige ervaring met meditatie/mindfulness/zelfcompassie is welkom, maar niet vereist.

Programma
De eerste middag/avond en tweede dag respecteren we Noble Silence. We ontmoeten de verstilling en ruimte in onszelf. Een uitnodiging om gaan ‘naar binnen’ te gaan en te onderzoeken wat er in je leeft. Je wordt daarin ondersteund door begeleide meditaties, reflecties en mindful bewegen (Qigong/Dru Yoga). De natuurlijke omgeving biedt gelegenheid om een wandeling te maken door de schitterende stiltetuin, het labyrint, op een bankje te mijmeren of te rusten. Vanaf de 3e dag maken we een beweging ‘naar buiten’ en oefenen we om in relatie met anderen te zijn zonder de verbinding met onszelf te verliezen. Meditaties die je alleen doet en soms in tweetallen. Zo beoefenen we compassievol spreken en compassievol luisteren. De begeleiding is in handen van Marlou Kleve, mindfulnesstrainer 1e categorie, Mindful Zelfcompassie Teacher en auteur van het boek Hartvol, de kracht van zelfcompassie.

Data
9 t/m13  april 2020

Prijs
De Maanhoeve is een meditatiecentrum waar ‘ontmoeten’ en ‘delen’ centraal staan. Er is een grote zendo (meditatiezaal) en een schitterend aangelegde Hof van Karuna. Het centrum bestaat uit twee gebouwen met diverse soorten eenvoudig ingerichte kamers en overdekte caravans met een goed bed. Het sanitair wordt gedeeld.
Voor het inhoudelijke programma en overnachting op basis van vol pension betaal je:
– 2-persoonskamer € 690,-
– 1-persoonskamer € 790 (het aantal is beperkt)
– 3 / 4 persoonskamer  € 590
– overdekte caravan  € 590 (met echte bedden)

Er wordt met veel aandacht en liefde vegetarisch voor ons gekookt door Wim en Ida, de eigenaren/beheerders, rekening houdend met dieetwensen. In overleg is er een transfer vanaf NS Station Emmen en/ of carpoolen.

De kosten zijn inclusief:
* 4 overnachtingen,
* 4x ontbijt, 4x lunch, 4x diner.
* Koffie, thee, vruchtensapjes gedurende de dag
* Elk dagdeel een groepssessie
* Handdoeken en beddengoed
* Schoonmaakkosten
* Ophaalservice NS Station Emmen

Praktisch
Je kunt op de dag van aankomst aankomen vanaf 13.00 uur om je lekker te installeren, kennis te maken met de andere deelnemers en de locatie te verkennen. Het programma start om 15.30 uur. Het programma eindigt op de vertrekdag na de lunch, om 14.00 uur.

Locatie
De Maanhoeve, Exloërveen 18a, 9574 PB Exloërveen (regio Emmen, Drenthe)

Je aanmelding is pas definitief nadat de trainer contact met je heeft opgenomen en je aanmelding is verwerkt.