Hartvol Stilte Retraite weekend

Een ‘Hartvol’ retraite weekend om je onder te dompelen in mindfulness en zelfcompassie door middel van meditaties, stilte, reflectie- en bewegingsoefeningen. Alles is erop gericht om te ontspannen, te verzachten en een diepere verbondenheid te ervaren met jezelf en anderen: compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. Het rustige en uitgestrekte landschap van de Maanhoeve draagt bij aan je beleving.

Enige ervaring met meditatie/mindfulness/zelfcompassie is welkom, maar niet vereist.

Programma
Op vrijdagavond en zaterdag overdag respecteren we Noble Silence. We ontmoeten de verstilling en ruimte in onszelf, gaan ‘naar binnen’, ondersteund door begeleide meditaties, reflecties en mindful bewegen (Qigong/Dru Yoga). Er is gelegenheid om een wandeling te maken door de schitterende stiltetuin, het labyrint, op een bankje te mijmeren of te rusten. Zaterdagavond maken we een beweging ‘naar buiten’ met de stem van je hart. Zondag oefenen we om in relatie met anderen te zijn zonder de verbinding met onszelf te verliezen, met meditaties die je alleen doet en soms in tweetallen. De begeleiding is in handen van Marlou Kleve, mindfulness/compassie trainer en auteur van het boek Hartvol, de kracht van zelfcompassie.

Data en Prijs
8 – 10 nov 2019 – € 250, 295 of 325,-
8 – 10 mei 2020 – € 250, 295, 325
13 -15 nov 2020 € 250, 295, 325

Accomodatie
We slapen standaard op eenvoudige 2-persoonskamers, €295. Evt in je eentje (iets duurder en aantal is beperkt). Wil je iets goedkoper dan is er de mogelijkheid om met 3 of 4 personen op een kamer te overnachten of in je eentje in een van de drie overdekte caravannetjes met een echt bed (iets goedkoper). Er wordt met veel aandacht en liefde vegetarisch voor ons gekookt door Wim en Ida, de eigenaren/beheerders, rekening houdend met dieetwensen. In overleg is er een transfer vanaf NS Station Emmen en/ of carpoolen.

De kosten zijn inclusief:
* 2 overnachtingen,
* 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner, en een snack op zondagmiddag voor vertrek.
* Koffie, thee, vruchtensapjes gedurende de dag
* Elk dagdeel een groepssessie
* Handdoeken en beddengoed
* Schoonmaakkosten
* Ophaalservice NS Station Emmen

Praktisch
Je kunt vrijdag aankomen vanaf 17.00 uur om je lekker te installeren, kennis te maken met de andere deelnemers en de locatie te verkennen. Na een lichte avond maaltijd begint het programma om 19.30 uur. Het weekend eindigt zondag rond 15.30 uur.

Locatie
De Maanhoeve, Exloërveen 18a, 9574 PB Exloërveen (regio Emmen, Drenthe)

Ja ik wil me aanmelden

Je aanmelding is pas definitief nadat de trainer contact met je heeft opgenomen en je aanmelding is verwerkt.