Weekend Retraite 2018

Hartvol weekend Compassie & Beeld: 29 juni – 1 juli 2018

Een zomers inspiratieweekend voor iedereen die op adem wil komen en nieuwsgierig is naar de combinatie van mindfulness, zelfcompassie en beeldende werkvormen. Voor harde werkers die de lat (te) hoog leggen en graag wat aardiger voor zichzelf zouden willen zijn. En voor mensen die altijd klaar staan voor anderen, maar daardoor veel te weinig aan zichzelf toekomen.

In een prachtige bosrijke omgeving op de Hilversumse hei word je ’s ochtends wakker van de geluiden van de natuur, kun je tussendoor lekker luieren, of wandelen en wordt er heerlijk vegetarisch voor je gekookt met producten uit eigen moestuin. Je bent in goede handen bij twee ervaren trainers die oefeningen begeleiden uit de mindfulness- en compassietraining, in combinatie met creatieve werkvormen zoals schrijven, tekenen en schilderen. Hoe ziet jouw veilige plek eruit? En je kritische stem? Welke kleuren en vormen passen bij jouw compassievolle Gestalte?

Alles is erop gericht om te ontspannen, te verzachten en een diepere verbondenheid te ervaren met jezelf en anderen: compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. Het rustige en uitgestrekte heidelandschap van de Hoorneboeg draagt bij aan je beleving.

Enige ervaring met meditatie en/of beeldend werken is welkom, maar niet vereist. Je hoeft niet ‘goed’ te kunnen tekenen, daar gaat het echt niet om, laat je verrassen! Je bent welkom als je wilt ontstressen in een natuurlijke omgeving en nieuwsgierig bent naar het gebruik van creatieve vormen op een vrije, moeiteloze manier.

Praktisch
Locatie: De Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum.
Je kunt vrijdag aankomen vanaf 17.00 uur om je lekker te installeren op je eigen kamer. Na een lichte avond maaltijd begint het programma om 20.00 uur. het weekend eindigt zondag rond 16.30 uur. Zondagmiddag ga je uitgerust en geïnspireerd weer naar huis. Met een paar mooie tekeningen op zak en een hart vol compassie!

Prijs: € 325
De kosten zijn inclusief:
* 1-persoonskamer met eigen badkamer en wc
* 2 overnachtingen
* 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner, en een snack op zondagmiddag voor vertrek.
* Alle maaltijden zijn vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Er kan rekening gehouden worden met dieetwensen.
* Koffie, thee en fruit gedurende de dag
* Elk dagdeel een groepssessie
* De mogelijkheid om gebruik te maken van de sauna.

Ik organiseer dit weekend samen met Annemieke Varkevisser
Annemieke is psychosociaal therapeut beeldend, en docent bij Vrije Academie ’t Pad in Kesteren.
Daarnaast is zij beeldend kunstenaar, bekijk hier haar werk. Annemieke heeft het kunstwerk gemaakt van de zelfcompassie kaartenset.

Ja ik wil me aanmelden!
Je aanmelding is pas definitief nadat de trainer contact met je heeft opgenomen en je een aanbetaling hebt gedaan van € 150

Kijk voor meer Hartvol Weekend Retraites:
Mindfulness & Zelfcompassie: 23 – 25 november 2018 en 19 – 21 april 2019