Stilte weekend Mindful Zelfcompassie, Maanhoeve (Dr)

Data 
8 – 10 mei 2020

Een ‘Hartvol’ weekend om je onder te dompelen in mindfulness en zelfcompassie door middel van meditaties, stilte, reflectie en beweging. Alles is erop gericht om te ontspannen, te verzachten en een diepere verbondenheid te ervaren met jezelf en anderen: compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. Het rustige en uitgestrekte landschap van de Maanhoeve draagt bij aan je beleving.

Wat een wonderbaarlijk prachtige plek! De tuin…. De boerderij vol met liefdevolle details…. De gastheer & gastvrouw met hun hartelijke uitstraling van liefde en openheid… Ik voelde me totaal welkom en helemaal in de watten gelegd. Het was als een warm bad.

Enige ervaring met meditatie/mindfulness/zelfcompassie is welkom, maar niet vereist.

Programma
Op vrijdagavond en zaterdag respecteren we Noble Silence. We ontmoeten de verstilling en ruimte in onszelf, gaan ‘naar binnen’, ondersteund door begeleide meditaties, reflecties en mindful bewegen (Qigong / Dru Yoga). Er is gelegenheid om een wandeling te maken door de uitgestrekte stiltetuin, het labyrint, te mijmeren op een bankje of te rusten. Zondag oefenen we om in relatie met anderen te zijn zonder de verbinding met onszelf te verliezen, met meditaties die je alleen doet en soms in tweetallen. De begeleiding is in handen van Marlou Kleve, Marlou is coach, mindfulness/compassie trainer en auteur van het boek Hartvol, de kracht van zelfcompassie.

Ik had niet verwacht dat de groep me zoveel zou bieden. Eerlijk gezegd kwam ik echt voor mezelf en om tot mezelf te komen. Maar ik voelde me zo veilig dat de groep me juist iets leerde: je kunt ook met mensen verbonden zijn en tegelijkertijd dicht bij jezelf blijven.

Praktisch
Je kunt vrijdag aankomen vanaf 17.00 uur om je lekker te installeren, kennis te maken met de andere deelnemers en de locatie te verkennen. Na een lichte avond maaltijd begint het programma om 19.30 uur. Het weekend eindigt zondag rond 14.30 uur.

Locatie
De Maanhoeve, Exloërveen 18a, 9574 PB Exloërveen (regio Emmen, Drenthe

Accomodatie
We slapen in 2-persoonskamers. Evt in je eentje (iets duurder). Wil je iets goedkoper dan is er de mogelijkheid om met 3 of 4 personen op een kamer te overnachten. Er wordt met veel aandacht en liefde vegetarisch voor ons gekookt, rekening houdend met dieetvoorschriften.

In overleg is er een transfer vanaf NS Station Emmen en/ of carpoolen.

         

Prijs: € 295 (2 persoonskamers)
De kosten zijn inclusief:
* 2 overnachtingen,
* 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner, en een snack op zondagmiddag voor vertrek.
* Koffie, thee, vruchtensapjes gedurende de dag
* Elk dagdeel een groepssessie
* Handdoeken en beddengoed
* Schoonmaakkosten
* Ophaalservice NS Station Emmen

Ja ik wil me aanmelden

Je aanmelding is pas definitief nadat de trainer contact met je heeft opgenomen en je aanmelding is verwerkt.