Stembevrijding

De stem van het hart spreekt een universele taal die we allemaal verstaan. Denk maar aan iemand die je ‘recht uit het hart’ hebt horen spreken of zingen. Dat gaat voorbij aan techniek of het zingen van de juiste melodie of tekst. Feilloos pikken we de trilling op van de emotionele lading die doorklinkt in de stem. Als deze rechtstreeks ons hart, of onze ziel binnentreedt ‘weten’ we dat het waar is: de puurheid van blije, verdrietige of rauwe klanken raakt diep en maakt dat we ons onmiddellijk verbonden voelen met die persoon of dat lied. Omdat je het herkent. Omdat het raakt aan een verlangen om zelf ook ‘echt’ te mogen zijn.

De klank van (zelf)compassie

Je stem is dus een krachtig en gevoelig instrument om uitdrukking te geven aan je eigen unieke zelf. Helemaal mogen zijn zoals je bent, en daar expressie aan geven. Wie wil dat niet? Toch houden we onze emoties vaak in en hebben we allerlei kritische oordelen over onze stem zoals: ‘Ik kan niet zingen’ of ‘Ik ben niet goed met woorden’. Of we zijn bang dat anderen ons afwijzen want ‘ik stel me vast aan’, ‘ik ben bang dat ik moet huilen’, of ‘ik wil geen ruzie’. Het gevolg is dat we onze werkelijke behoeftes niet uiten en onze stem niet laten horen, niet echt. Traumatische ervaringen onderdrukken we onbewust en zo ontstaan emotionele blokkades en fysieke klachten.

Stembevrijding gaat over contact maken met wat er in je leeft en daar klank aan geven. De helende frequenties van de stem (de jouwe en die van mij) werken als een medicijn om fysieke en emotionele blokkades te laten transformeren.

Ik begeleid je in een veilige en speelse setting tijdens individuele sessies of groepstrainingen om je te bevrijden van beperkende gedachten en gevoelens en de stem van jouw hart te laten klinken. In plaats van je emoties en je behoeftes weg te slikken of ertegen te vechten – iets wat vaak instinctief en automatisch gebeurt – leer je er op een vriendelijke, niet oordelende manier ruimte voor te maken en te luisteren naar wat ze je te vertellen hebben. Je creëert daarmee de mogelijkheid om volledig je eigen ruimte in te nemen, heldere keuzes te maken en je leven de richting te geven die bij jou past.

 

 

 

En weet je wat zo mooi is? Het is zowel bevrijdend als helend om niet te worden beoordeeld door anderen of, door de grootste criticus: jezelf! Het geluksgevoel dat je ervaart is het effect van je eigen toestemming om te mogen zijn zoals je bent en daarmee een grote ruimte in jezelf te betreden die er aldoor al was. Door deze te vullen met je stem en je liefdevolle aanwezigheid neem je je eigen, unieke plek in op deze wereld.

Ik organiseer losse dagworkshops en weekenden ‘De Stem van je hart’. Ja ik wil me aanmelden voor een privé sessie of een training!

Je aanmelding is pas definitief nadat ik contact met je heb opgenomen en je aanmelding is verwerkt.

Data en prijsinformatie vind je in de agenda.

“Klank, zang, beweging, familieopstelling, speelsheid en diepgang, Marlou bracht dat allemaal samen en creëerde bovendien een veilige en vertrouwde sfeer waarbinnen alles mocht zijn. Mijn eerste ervaring met stembevrijding heeft in mij ruimte gecreëerd en een nog groter gevoel van vrijheid. Het klank geven aan iets wat in mij speelt wil ik nog vaker doen en het samenzingen was mooi en krachtig tegelijk. Een waardevolle dag vol nieuwe ervaringen met warme inspirerende mensen.”

Dit was wederom een prachtige workshop en dat op een heerlijke plek midden in de natuur. Marlou creëert met haar begeleiding en oefeningen snel een mooie basis om je veilig te voelen, om alles te laten zien en horen, om je open te stellen. Na deze dag voel ik me verbonden, geliefd, vrij en gelukkig!”

 

Elke dag bij Marlou haar workshop stembevrijding is een stukje ontdekken bij jezelf waar je op dit moment behoefte aan hebt. Even weg uit de dagelijkse hectiek en een dag voor jezelf om stil te staan bij jouw innerlijke behoefte. Samen zingen maakt je los uit je hoofd. Marlou doet dit heel warm en professioneel.”