Stembevrijding, Soul Voice®

De stem van je hart

De stem van het hart spreekt een universele taal die we allemaal verstaan. Denk maar aan iemand die je ‘recht uit het hart’ hebt horen spreken of zingen. Dat gaat voorbij aan techniek of het zingen van de juiste melodie of tekst. Feilloos pikken we de trilling op van de emotionele lading die doorklinkt in de stem. Als deze rechtstreeks ons hart, of onze ziel binnentreedt ‘weten’ we dat het waar is: de puurheid van blije, verdrietige of rauwe klanken raakt diep en maakt dat we ons onmiddellijk verbonden voelen met die persoon of dat lied. Omdat je het herkent. Omdat het raakt aan een verlangen om zelf ook ‘echt’ te mogen zijn.

De klank van (zelf)compassie

Je stem is dus een krachtig en gevoelig instrument om uitdrukking te geven aan je eigen unieke zelf. Helemaal mogen zijn zoals je bent, en daar expressie aan geven. Wie wil dat niet? Toch houden we onze emoties vaak in en hebben we allerlei kritische oordelen over onze stem zoals: ‘Ik kan niet zingen’ of ‘Ik ben niet goed met woorden’. Of we zijn bang dat anderen ons afwijzen want ‘ik stel me vast aan’, ‘ik ben bang dat ik moet huilen’, of ‘ik wil geen ruzie’. Het gevolg is dat we onze werkelijke behoeftes niet uiten en onze stem niet laten horen, niet echt. Traumatische ervaringen onderdrukken we onbewust en zo ontstaan emotionele blokkades en fysieke klachten.

Stembevrijding en Soul Voice® gaan beide over contact maken met wat er in je leeft en daar klank aan te geven. De helende frequenties van de stem (de jouwe en die van mij) werken als een medicijn om fysieke en emotionele blokkades te laten transformeren.

Ik begeleid je in een veilige en speelse setting tijdens individuele sessies of groepstrainingen om je te bevrijden van beperkende gedachten en gevoelens en de stem van jouw hart te laten klinken. In plaats van je emoties en je behoeftes weg te slikken of ertegen te vechten – iets wat vaak instinctief en automatisch gebeurt – leer je er op een vriendelijke, niet oordelende manier ruimte voor te maken en te luisteren naar wat ze je te vertellen hebben. Je creëert daarmee de mogelijkheid om volledig je eigen ruimte in te nemen, heldere keuzes te maken en je leven de richting te geven die bij jou past.

stembevrijding – soul voice – zelfcompassie – hartvol – stemheling

 

 

 

 

Ieder zingt zijn/haar eigen lied

En weet je wat zo mooi is? Het is zowel bevrijdend als helend om niet te worden beoordeeld door anderen of, door de grootste criticus: jezelf! Het geluksgevoel dat je ervaart is het effect van je eigen toestemming om te mogen zijn zoals je bent en daarmee een grote ruimte in jezelf te betreden die er aldoor al was. Door deze te vullen met je stem en je liefdevolle aanwezigheid neem je je eigen, unieke plek in op deze wereld.

Ik organiseer losse dagworkshops en weekenden ‘De Stem van je hart’. Ja ik wil me aanmelden voor een privé sessie of een training!

Je aanmelding is pas definitief nadat ik contact met je heb opgenomen en je aanmelding is verwerkt.

Data en prijsinformatie vind je in de agenda.

De Stem van je Hart kwam voor mij op een moment dat ik me heel kwetsbaar voelde omdat een familielid enkele maanden daarvoor plotseling was overleden. Ik had daar last van en had t niet verwerkt. Muziek is voor mij al een lange tijd iets wat me raakt en helpt, daar sloot de cursus mooi op aan.
Tijdens de cursus werden de oefeningen langzaam aan persoonlijker en werd de groep tegelijk vertrouwder. Het lukte Marlou om een heel veilig milieu te maken, persoonlijke verhalen werden gedeeld. Tegelijkertijd was er ruimte om heerlijk gek te doen en samen liederen te zingen of gewoon mooie klanken te maken.

Een keer was voor mij heel bijzonder, heel eng, heel wonderbaarlijk, heel troostrijk en verbindend. Er was een professionele pianospeelster. Zij speelde piano in respons op wat ze voelde, terwijl ieder van ons om de beurt klanken maakte. Toen ik begon kwam mijn verdriet er in volle hevigheid uit. Bijna tegelijkertijd ook het geluk wat ik voel terwijl ik ben met mijn gezin. Ik zong, sprak, huilde en vertelde, alles door elkaar heen. Versterkt door de klanken van de piano die daar naadloos op aansloten. En er werd intens geluisterd. Ik mocht daar, met mijn rauwe verdriet, staan en het laten zien en er werd ademloos geluisterd.

Nog ben ik anders door deze “ sleutel ervaring”. Ik wist dat ik een mooie stem had en kon zingen. Inmiddels, of misschien wel sindsdien, kan ik zingen met de gevoelens die in het lied vertolkt worden. Ik mag ze laten zien.

Ik heb weer zangles. Ik stap het podium op, bij een open podium of ik zing voor mijn collega’s op een borrel. Dat had ik nooit gedacht. Mijn diepe dank daarvoor!