Mindful Zelfcompassie

Aardig zijn voor jezelf kun je leren

De achtweekse mindful zelfcompassietraining (MSC) is voor iedereen die kwaliteit aan zijn of haar leven wil toevoegen en liever voor zichzelf en anderen wil zijn. De training is wetenschappelijk onderzocht op effectiviteit en bestaat uit acht wekelijkse, soms tweewekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefenochtend in stilte. Het is een ideaal vervolg op de achtweekse mIndfulness basistraining, maar je kunt ook meedoen zonder dat je ervaring hebt met mindfulness.

Het verschil tussen mindfulness en zelfcompassie

Tijdens de mIndfulnesstraining leer je met aandacht en zonder oordeel je ervaringen te observeren. Je leert automatische stress- en piekerpatronen te herkennen en te doorbreken, met als gevolg dat je meer in het huidige moment leeft. Daarmee is niet al het ongemak uit je leven verdwenen, maar je gaat er op een andere, meer evenwichtige manier mee om. Dat geeft innerlijke rust, veerkracht en ruimte voor het maken van bewuste keuzes.

Bij de mindful zelfcompassietraining leer je automatische (faal)angst- en stresspatronen als gevolg van zelfkritiek te herkennen: dat stemmetje in je hoofd dat voortdurend commentaar geeft op alles wat je doet en nooit tevreden is. Deze patronen kun je doorbreken door je op een vriendelijke, warme en begripvolle manier te richten tot degene die eronder lijdt, namelijk jezelf! Zelfcompassie werkt als tegengif op zelfkritiek en is ook erg effectief voor mensen die veel voor anderen zorgen en daardoor te weinig (niet) aan zichzelf toekomen.

Ik vond de wekelijkse bijeenkomsten heel erg fijn. Je creëert een open en warme sfeer. Ik vond het een verademing om te merken dat iedereen met (vaak dezelfde) dingen worstelt. Ik merk dat ik mij steeds meer bewust ben geworden van mijn innerlijke kritische stem. Ik was zo gewend om negatief over mezelf te denken, tegen mezelf te praten. Ik ben mij er nu meer bewust van en kan er nu ook een meer liefdevolle stem tegenover zetten. Ik merk in het dagelijks leven dat ik milder ben geworden naar mezelf en naar anderen. Dus ik ben erg dankbaar dat ik aan deze cursus heb deelgenomen!

Nieuwsgierig naar wat cursisten vertellen over mijn trainingen? Lees meer ervaringen.

Introductieworkshop

De introductieworkshops zijn bedoeld voor mensen die overwegen een training te volgen, maar nog wat meer informatie willen. Aan de hand van een aantal praktische oefeningen kun je vrijblijvend kennismaken met de training en met de trainer.
Voor data en prijsinformatie, check de agenda.

Overig aanbod

De compassie jaargroep is een jaartraining voor mensen die de compassietraining gevolgd hebben en graag verbonden willen blijven met een vaste groep die regelmatig bij elkaar komt. Thema’s uit de compassietraining worden herhaald en verdiept tijdens acht maandelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur.

Ben je nieuwsgierig hoe het is om wat langer in stilte te zijn en mindfulness en zelfcompassie oefeningen te doen op een inspirerende plek in de natuur? Dan is een weekendretreat iets voor jou. Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag  geheel verzorgd in Drenthe.

Stembevrijding en Soul Voice® gaan beide over contact maken met je emoties en stem geven aan wat er ten diepste in jou leeft. Zonder oordeel jezelf de ruimte geven te mogen zijn wie je bent en expressie geven aan wat je voelt. De helende frequenties van de stem (de jouwe of die van mij) werken als een medicijn om fysieke en emotionele blokkades te laten transformeren, je eigen plek in te nemen en je leven de richting te geven die bij jou past. Ik begeleid individuele sessies en groepstrainingen.

Data en prijsinformatie vind je in de agenda.